Molnár Gyula úgy látja: Botka a befutó

molnar-gyulaMolnár Gyula úgy látja, Botka az egyetlen komoly szereplő a pártban a miniszterelnök-jelöltségre, az értelmiséget pedig Hillerrel szólítaná meg.

Az az elfogadottság, amit Gyurcsány Ferenc fel tud mutatni, édeskevés ahhoz, hogy politikai fordulat legyen Magyarországon – mondta az Origónak Molnár Gyula, az MSZP új elnöke. Szerinte azért ment el tőlük egy szavazói réteg, mert azt látta, hogy a DK radikálisabban támadja a kormányt.

Molnár úgy véli, hogy Gyurcsányék stratégiája még mindig az, hogy a szocialistáktól vegyenek el szavazókat, de ezt be kellene szüntetni. Azon vannak, hogy ezeket a szavazókat visszaszerezzék, és újakat is gyűjtsenek. Azt mondta: tud olyat mondani, ami fáj a DK-nak, és ezt meg is fogja tenni.

– Mit értett azon, hogy Gyurcsány Ferencet kezelni kell?
– Nem úgy értettem.

Molnár úgy véli, hogy miközben Gyurcsány akarja a legdurvább szavakkal leváltani Orbán Viktort, pont vele nem lehet ezt megtenni. Mégis valamilyen módon használni, kezelni kell őt az Orbán leváltásához vezető együttműködésben. De ez nem az elkövetkező hónap vagy év problémája – vélekedett.

Szerinte Orbán Viktor egy Európából keletre kivezető utat kínál, a Jobbik pedig nagyon hasonlót, de ez az irány zsákutca. Ezzel az úttal szemben viszont nem lehet 13 kis ösvényt ajánlani, egy, alternatív utat kell mutatni. Először az MSZP-n belül kell megbékélni egymással, majd nyitni a kört a szakszervezetek és a civilek felé, végül még szélesebbre – jelentette ki.

Molnár azt mondta, az LMP mérges sündisznók pártja lett, ha valaki kedvesen szól hozzájuk, akkor is morcosan reagálnak.

Az LMP-nek pedig sok szerencsét kívánunk, de nehéz lehet egy párt élete, ha még a saját szavazói számára sem világos, hogy miről, mit gondol.

Molnár azt mondta, arra kapott felhatalmazást, hogy 2018-ban megtörténjen a Fidesz által felépített monolit rendszer megrepedése és szétrobbanása. Olyan politikai játékot kell játszani, hogy hagyják öngólt rúgni az ellenfelet, de kell saját gólt is rúgni – közölte.

Ha nem is „forradalmi szempontból”, de az utcára vinné Molnár a politikát. Nem napi szintű demonstrációkkal, éhségsztrájkkal vagy nagygyűléssel, de újra meg kell tudni szólítani az embereket – mondta.

Ami pedig emellett hitelesíti és erősíti az MSZP-t, az az értelmiségi kapcsolatok, amiket fel kell támasztani. Ebben a munkában erős partnerem lesz a választmány élére megválasztott Hiller István.

Botka Lászlót nem kidobták, hanem más szerepet bíznának rá, és ha pártpolitikusban gondolkodnak, ő az egyetlen komoly szereplő a miniszterelnök-jelöltségre – jelentette ki Molnár. A volt választmányi elnököt arra kérte, építse fel az MSZP kormányzóképességét.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .