Vona Gábor eltávolította Novák Elődöt

novak_elod_jobbikLemond a parlamenti mandátumáról Novák Előd jobbikos képviselő, miután Vona Gábor pártelnök és az új elnökség felszólította, hogy adja vissza a mandátumát. Novák korábban élesen szembement Vonával, majd a tisztújítás napján visszavonult. Mégsem maradhatott. A frakció megvonta tőle a bizalmat.
Visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Novák Előd. A politikus ezt maga közölte hétfőn az MTI-vel, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről.
Novák a Facebookon hosszan magyarázza, hogy miért távozik a parlamentből. Azt írja, hogy a Jobbik új elnöksége felszólította, adja vissza a mandátumát, ő pedig ezt „az esküjéhez” híven megtette.
Novákot meglepetésként érte, hogy Vona hétfőn egyesével beszélt a frakció tagjaival, hogy kizárhassa őt a képviselőcsoportból. Novákot saját bevallása szerint azért lepte meg a döntés, mert a kongresszus után lezártnak tekintette a vitákat, és sok sikert kívánt a szerinte „legitim” új elnökség munkájához.
index.hu
Facebook
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .