Bí­ró­ság mondta ki: A Job­bik frak­ció­ve­ze­tője sok­mil­liós áfa­csaló!

A bíróság  ugyanis megkereste az adóhatóságot, és kikérte a Volner cégére, a Gavron Kft-re vonatkozó adatokat. A NAV dokumentációjából egyértelművé vált, Volnerék csaló módon, teljesen jogosulatlanul vontak le általános forgalmi adót.   

volner_janosVolner János Jobbik-alelnök és újabban parlamenti frakcióvezető korábban több olyan céget alapított és vezetett, melyek eladásukat követően felszámolásra, törlésre kerültek. Nagyon értett az ilyesmihez, olykor pár százezer forintért passzolta tovább a céget, amitől meg akart szabadulni…

 21 milla, huss…

A bíróságnak megküldött adóhatósági vizsgálati jegyzőkönyvből kiderül, hogy  Volner cége, a Gavron Kft. öt esetben vont le általános forgalmi adót jogosulatlanul, összesen 10 millió 906 ezer forintot.

Az adóbírsággal és a késedelmi kamatokkal együtt az adóhatóság összesen  már 21,4 millió forintot keres a Gavron Kft-n.

A pofátlan  Volner

Volner János nemcsak a Jobbik alelnöke, hanem a párt első számú gazdasági szakértője is.  Egy gazdasági konferencián a Corvinus egyetemen még szónokolt is az áfacsalók ellen. Ez találta mondani:

„A Jobbik  vizsgálatot folytat  fantomcégekkel kapcsolatban. Akikről bebizonyosodik, hogy céget fantomizáltak, azoknak  közvetlen hozzátartozóira is komolyabb hatósági figyelmet kellene összpontosítani.”

Bizonyára emlékezetkiesésben szenvedett, áfacsaló kft-jüket ugyanis kedves feleségével együtt alapították és üzemeltették…

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .