Novák Előd írja FB oldalán

orban_fodor_deutsch160229_01Kevesen tudják, hogy a Fidesz volt az egyetlen párt, mely 1991-ben egységesen nemmel szavazott az ún. Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényre (hivatalos nevén: az 1944. december 21-e és 1990. május 2-a között elkövetett, és politikai okokból nem üldözött súlyos bűncselekmények üldözhetőségéről szóló törvényjavaslat), melyet végül az Alkotmánybíróság kaszált el, de ha a Fideszen múlik, már az Országgyűlésen sem megy át, ezért is pofátlanság, amikor pl. Gulyás Gergely képviselőjük mostanában az Ab történelmi bűneként beszél erről. Nem kéne olyan messzire mennie, hogy megtalálja a kommunista vezetők elszámoltatásának szabotőreit. Az Országgyűlés honlapján sincs fent, de a könyvtárból kikerestettem, mit mondott akkor Orbán, aki ma azért nem támogatja az elszámoltatást, mert azt korábban kellett volna. És miért nem támogatta 1991-ben?
Btk.-vita, 1991. október 8.
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ):
„Azt gondolom, hogy elkéstünk ezzel az egész dologgal. Azt gondolom, hogy ennek a magyar Parlamentnek és az egész magyar társadalomnak ezelőtt több, mint egy éve kellett volna túlesnie az összes, a múlt lezárásával foglalkozó törvényjavaslaton és problémán.”
FODOR GÁBOR, DR. (FIDESZ): „Nem hiszem, hogy a magyar nép megtorlást követelne…”
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ):
„Ezt a javaslatot annak érdekében teszem meg tisztelt Takács úr és tisztelt Zétényi úr irányában, tehát hogy vonják vissza javaslatukat, mert még egyszer mondom, ha ezt így folytatjuk, ennek csak kárát fogja látni az ország, és szétverjük az első szabadon választott magyar parlamentet.”
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP): „Köszönöm, Elnök Úr. Csak egyetlen mondat: a szocialista frakció csatlakozik Orbán Viktor javaslatához. (Taps a bal oldalon.)”
PETŐ IVÁN, DR. (SZDSZ): „Frakciónk álláspontja nagyjából az volt, amit Orbán Viktor itt megfogalmazott.”
FB


Erre mondom én:
Orbán Viktornak bármennyire is nézem igaza lehetett, hiszen a kormány nagy része az volt. Fodor Gábor árnyalt, de mellette volt. Gál soraiban sokan ott voltak a régmúltból. Pető Ivánt pedig tudjuk honnan jött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .