A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye

Sallai Róbert Benedek
Sallai Róbert Benedek

Budapest, 2015. október 8., csütörtök (OS) – A vízügyes politikai pofonok kijózanítják-e végre a kormányzatot? – Hiábavaló szakmai vészjelzések után szeptember közepén csattanós politikai pofonokat kapott a kormányzat a vízügy részéről, egyrészt az ágazati szakszervezetek kemény fellépésével, másrészt a Magyar Viziközmű Szövetség vezetőjének lemondásával. Kérdés, hogy e lépések végre kijózanítják-e a kormányzatot.
Az elmúlt időszak kormányzati ténykedése nyomán súlyos problémák halmozódtak fel, és kerültek a felszínre a vízügyi ágazatban. Új fejlemény, hogy az érdekképviseletek mellett az ágazat erőteljes politikai befolyással rendelkező vezetője sem nézte már tétlenül a vízügy leépülését. Szeptember közepén lemondott posztjáról Winkler Tamás, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Viziközmű Szövetség elnöke is volt. E lépést követően a szövetség új vezetője is kíméletlen őszinteséggel beszélt az ágazat tarthatatlan helyzetéről, egy szakmai eseményen.
Az ágazat leépülése mindannyiunk bőrére megy. Az LMP a legfontosabb közszolgáltatás terén követeli a szemléletváltást, és a látszategyeztetések, illetve az időhúzás helyett azonnali, és hathatós intézkedéseket megtételét, az ágazat rendbetétele, és a finanszírozás biztosítása érdekében.
Keresztes László Lóránt,
az LMP vízgazdálkodási szakszóvivője, országos elnökségi tag
Sallai R. Benedek,
az LMP országgyűlési képviselője
Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .