Kórház Erdélyben?

Erdély - Székelyföld
Erdély – Székelyföld

Az államtitkár szerint alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló a határon túl, ezért van szükség arra, hogy egy új intézmény felépítését és működtetését finanszírozzuk.

A magyar kormány azt tervezi, hogy kórházat épít Romániában az ottani magyarok ellátására – írja a Magyar Nemzet. Erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt a lapnak. Azt mondta: gyakran előfordul, hogy az erdélyiek nem a román, hanem a magyar egészségügyi ellátását veszik igénybe, ez azonban nem túl szabályos.
Az államtitkár azt mondta: a határon túl már alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló, ezért sokszor nem is tudják megértetni panaszaikat az ottani magyarok. Ezt egy erdélyi, intenzív és sürgősségi osztállyal rendelkező kórház felépítésével és működtetésével oldaná meg a magyar kormány. „Az állami finanszírozásból, Romániával együtt működtetett intézmény életmentő megoldás lehet az ottani betegeknek” – jelentette ki Zombor.
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .