Egyéb, Hírek

4,6 millió eurót tévedett a Fidesz Altus-ügyben?

Altus Brüsszel
Altus Brüsszel

5 millió helyett csak 400 ezer eurót kapott az Altus Zrt. vezette konzorcium, ami 11 tag között oszlik meg – közölte Deutsch Tamás kérdésére a regionális politikáért felelős uniós biztos. Erről Molnár Csaba DK-s EP-képviselő tartott sajtótájékoztatót Brüsszelben.
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz, melyben arra volt kíváncsi, hogy ki és miért bízta meg a volt miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Zrt. vezette konzorciumot a tanulmányok elkészítésével. Deutsch szerette volna megtudni azt is, hogy mekkora összeget fizet ki az Európai Bizottság a konzorciumnak. Korábban a Fidesz ötmillió eurós, azaz 1,5 milliárd forintos megbízási díjról beszélt és arról, hogy ezzel az Európai Bizottság tiltott pártfinanszírozást valósít meg. A kormánypárt ugyanis azt feltételezi, hogy az Altus Zrt. a bevételeit a DK-nak utalja át. Deutsch azt is tudni szerette volna, hogy az EB vizsgálta-e az “Altus Zrt. pártpolitikai kötődését, valamint korábbi kétes ügyleteit”
Olvassa tovább a hvg.hu -n

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..