LMP: a Fidesz az offshore-lovagok pártjára állt a dolgozó szegények helyett

Az LMP szerint a Fidesz az offshore-lovagok pártjára állt a dolgozó szegények helyett, amikor a kormányoldal leszavazta az ellenzéki párt két törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét. Egyik a közpénzek védelmét szolgálta, míg a másik a dolgozói szegénység felszámolását.
Schiffer András a Szél Bernadett társelnöktársával közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette: előterjesztésükkel a közpénzek, az állami támogatások, és az egész államigazgatás környékéről eltávolították volna azokat a cégeket, amelyeknek nem ismert a tulajdonosi háttere, de azokat is, amelyek adóparadicsomokba mentenék ki közpénzből nyert bevételüket.
Szerinte javaslatuk a korrupcióellenes harc fontos eleme lett volna, olyan pénzek megőrzését szolgálva, amelyek jelenleg nem Magyarország fejlődését szolgálják.
Szél Bernadett a dolgozói szegénység felszámolását célzó előterjesztésükről szólva emlékeztetett: abban a családi adókedvezményt és a családi pótlékot a felsőfokú tanulmányok befejezéséig biztosították volna, csökkentették volna az induló és a kisvállalkozások járulékát, a minimálbérnek a létminimum szintjére emelését szorgalmazták, de a közalkalmazottak, köztisztviselők béremelésére is javaslatot tettek.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .