Iszlám Állam – Szakértő: új gondolkodásra van szükség!

Új gondolkodásra, új globális stratégiára van szükség az Iszlám Állammal és Irakkal kapcsolatban – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
Iraki tisztek harcolnak iraki tisztekkel – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a Szaddam Huszein vezette iraki hadsereg tisztjei harcolnak az Iszlám Államban is.
Annak kapcsán, hogy Ash Carter amerikai védelmi miniszter vasárnap arról beszélt, az iraki erőkből „hiányzik a harci kedv”, Nógrádi György megjegyezte: a technikai és létszámfölényben lévő iraki hadsereg fél az Iszlám Államtól, nem hajtja végre a parancsokat.
Erre mondták amerikai illetékesek: fegyvert, kiképzést tudnak adni, de akaratot és bátorságot nem – tette hozzá.
Az Iszlám Állam legyőzése fényévekre van, Irak belső problémáinak, konfliktusainak megoldása pedig még azután következik – mondta a szakember.
Mindez új, átfogó stratégia szükségességét veti fel – jegyezte meg Nógrádi György, emlékeztetve John McCain, a szenátus katonai bizottsága republikánus elnökének nyilatkozatára, amelyben arra utalt, hogy a légicsapások mellett amerikai szárazföldi erők bevetésére is szükség lehet.

MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .