Mi is lehet a háttérben

 
Távolból sem tisztem megállapítani az összefüggéseket az úgynevezett kitiltási ügyben, de a nagy találgatások közt nem lelem az esetleges MOL-Ina közötti botrányt.
Nagy port vertek fel azok a sajtóhíresztelések mely szerint „Megkezdődött Ivo Sanader perének fellebbviteli tárgyalása a horvát legfelsőbb bíróságon, ennek egyik vádpontja az, hogy kormányfőként Sanader 10 millió eurós kenőpénzt kapott a Moltól.” (Index.hu)
http://hvg.hu/vilag/20140331_Ismet_birosag_elott_Sanader_a_Molveszteg
Nos ebben az esetben a kenőpénz már korrupció, innentől kezdve nyugodtan gondolhatnánk erre az ügyre is. Miért nem gondolunk? Talán azért, mert mi olvasók annyi információt kapunk a médiáktól, hogy hajlamosak vagyunk azok javarészét elfeledni.
Azt sem lenne szabad elfeledni, hogy Hernádi Zsolt ellen a Horvát Főügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. „Nemzetközi körözést adtak ki a Mol vezetője ellen” (Index.hu)
http://index.hu/gazdasag/2013/10/01/nemzetkozi_korozest_adtak_ki_a_mol_vezetoje_ellen/
Úgy gondlom, hogy egy ilyen horderejű elfogató parancs mivel nemzetközi, talán az USA felé is kötelező érvényű, még akkor is, ha azt bizonyos szabályok miatt nem vették komolyan.
A Hernádi félre korrumpálási lehetőség ideje még 2012 előtti hír és az elfogató parancs még 2013 októberére datálható, de a botrány a médiarészéről már 2012 januárjában is ismert volt, hiszen Hernádi ellen akkor fejeződött be a kihallgatási eljárás a magyar ügyészség részéről.
A magyar kormány felé nem most jelezték az USA-ból, hogy valami nem tetszik Magyarországon. „Bill Clinton: Orbán hatalommániás (168 óra)
http://www.168ora.hu/landingpage/bill-clinton-orban-hatalommanias-130791.html
De el is vonatkoztathatunk a Hernádi féle ügytől és maradhatunk a jelenben és a NAV házatáján. Horváth ügy. Több százmilliárdos ÁFA csalás. A NAV nem indít eljárást, a feljelentőt feljelenti. „NAV: Horváth András soha nem volt adórevizor” (index.hu)
http://index.hu/gazdasag/2013/11/28/nav_sajtaj/
A NAV elnöke nyaralni megy. „Alelnökével utazott nyaralni a kitiltási ügybe keveredett NAV-elnök
http://www.origo.hu/itthon/20141023-alelnokevel-utazott-nyaralni-a-kitiltasi-ugybe-keveredett-nav-elnok.html
Korrupciós ügybe keveredett, de minden ellenőrzés nélkül „lelép”. Nyaralni. Állítólag a helyettesével. Bécsből.
A legvégén, az az Amerikai-magyar vegyes vállalat magyarországi vezére unja meg a dolgot és jelent, aki nem akar korrumpálódni. „Az étolajon csúszott el a magyar mutyi” (Index)
http://index.hu/gazdasag/2014/10/20/usa_kitiltas_korrupcio_nav_szijjarto_orban_kormany_bunge_kormanykozeli_alapitvany_afacsalas_botrany/
Magyarország jelenleg Európa legkorruptabb állama és ez kormányszinten működik
Példa rá a „trafik mutyi”, mely köztudottan azért hozták létre, hogy a fiatalságot óvják a dohányzástól és ennek érdekében úgy gondolták, hogy csak a Fidesz csáposai tudnak megfelelően trafikot irányítani.
Szerencse, hogy betiltották a szerencsejátékot a kocsmákban is, így az a kevés pénz is ott maradhat a melós zsebében. Eddig. Tarol a Szerencsejáték Rt. „A nyerőgépek helyét a kaparós vette át a kocsmákban”(pénzcentrum.hu)
http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/a_nyerogepek_helyet_a_kaparos_vette_at_a_kocsmakban.1042154.html
Lázár úrnak ez már nem akkora gáz, hiszen így a Fidesz vezérelt Szerencsejáték is megkapja a maga profitját.
…és ekkor Orbán Viktor csak annyit mond: ”Feldühítette Orbánt az amerikai botrány” (nl.hu) http://nol.hu/belfold/ingerulten-reagal-orban-1493747
Ti még hisztek a mesében?
Arold Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .