A Demokratikus Koalíció közleménye

 (OS)

DK: Helikopterbeszerzés – Jobb lenne, ha Hende Csaba inkább a miniszterelnök agyát masszírozná!
Nyoma sincs a költségvetésben annak a helikoptervásárlásnak, amelyet a kormány már 2013-ban beígért. A NATO-nak tett védelmi kiadásokat érintő ígéretünket így csak papíron – az egyébként helyes, de bizonytalannak tűnő – béremeléssel teljesítjük. Ha azonban baj van és helikopterekre lesz szükség, kevés lesz, hogy papíron minden rendben.
Azzal, hogy a valós védelmi kiadások nem emelkedtek, nem jut helikopterekhez a Honvédség, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a légimentés sem.
A helikopterekre pedig már az elmúlt években is nagy szükség lett volna, hiszen sem a 2013. március 15-i hókáosz, sem a tavaly szeptemberi áradások alkalmával nem állt rendelkezésre egyetlen használható darab sem.
Hende Csaba honvédelmi miniszternek a nyílt színi mellkasmasszíroztatás helyett inkább a miniszterelnök agyát kellene masszíroznia, hogy megértesse: a stadionokkal ellentétben helikopterekre szükség van, mert azok vészhelyzetben a magyar emberek életének és vagyonának a megmentését szolgálnák.
A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy hazánk európai ország létére a valóságban megszegi a védelmi kiadásokkal kapcsolatban tett ígéretét és kockáztatja a magyar állampolgárok életét és biztonságát. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországnak semmi sem lehet majd fontosabb állampolgárai biztonságánál.
Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció
Kiadó: Demokratikus Koalíció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .