Leváltják Gaskó Istvánt a vasutasok

Gaskó István
Gaskó István

Hiába volt az egyetlen jelölt, nem választották meg elnöknek Gaskó Istvánt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetsége (VDSZSZ) küldöttgyűlésén.
A szavazásig el se jutottak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetsége (VDSZSZ) küldöttgyűlésén, így ezúttal nem választották újra Gaskó Istvánt, a szakszervezet elnökét, hiába ő volt az egyetlen jelölt az elnökségre – írja a Vs.hu.
Gaskó István papírforma szerint az egyetlen jelölt volt a szakszervezet vezetésére, de csak akkor szavazhattak volna róla, ha felkerül a szavazólapra. Erre azonban nem került sor, a küldöttek többsége ugyanis nem szavazta meg, hogy felkerüljön. A lap úgy tudja, Gaskót mindössze a küldöttek egynegyede támogatta csak, ez pedig kevés a döntéshozatalhoz.
A Vs.hu információi szerint lényegében megpuccsolták Gaskót, és mivel nincs elnöke a szervezetnek, annak irányítását egy ideiglenes ügyvivő testület veheti át a következő tisztújításig. Az alapszabály szerint a megismételt elnökválasztásra harminc napja van a vasutasoknak.
Gaskó István pozíciója a VDSZSZ-ben viszont kihathat a Liga Szakszervezetekben betöltött pozíciójára is.
Gaskó egyébként 1989-ben részt vett a VDSZSZ alapításában, amelynek 1990-ben ügyvezető elnöke, 1991-től pedig elnöke volt.
Forrás: hvg.hu
0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments