Egyéb, Hírek

Leváltják Gaskó Istvánt a vasutasok

Gaskó István
Gaskó István

Hiába volt az egyetlen jelölt, nem választották meg elnöknek Gaskó Istvánt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetsége (VDSZSZ) küldöttgyűlésén.
A szavazásig el se jutottak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetsége (VDSZSZ) küldöttgyűlésén, így ezúttal nem választották újra Gaskó Istvánt, a szakszervezet elnökét, hiába ő volt az egyetlen jelölt az elnökségre – írja a Vs.hu.
Gaskó István papírforma szerint az egyetlen jelölt volt a szakszervezet vezetésére, de csak akkor szavazhattak volna róla, ha felkerül a szavazólapra. Erre azonban nem került sor, a küldöttek többsége ugyanis nem szavazta meg, hogy felkerüljön. A lap úgy tudja, Gaskót mindössze a küldöttek egynegyede támogatta csak, ez pedig kevés a döntéshozatalhoz.
A Vs.hu információi szerint lényegében megpuccsolták Gaskót, és mivel nincs elnöke a szervezetnek, annak irányítását egy ideiglenes ügyvivő testület veheti át a következő tisztújításig. Az alapszabály szerint a megismételt elnökválasztásra harminc napja van a vasutasoknak.
Gaskó István pozíciója a VDSZSZ-ben viszont kihathat a Liga Szakszervezetekben betöltött pozíciójára is.
Gaskó egyébként 1989-ben részt vett a VDSZSZ alapításában, amelynek 1990-ben ügyvezető elnöke, 1991-től pedig elnöke volt.
Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

No Comments

  1. Nem tudom, de nekem soha nem volt szímpatkius. Valahogy úgy éreztem, hogy amit kap az sok. Nem dolgozott meg érte.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

11 + három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..