Schiffer: Magyarország ismerje el az örmény népirtást!

Schiffer: Magyarország ismerje el az örmény népirtást!
Schiffer: Magyarország ismerje el az örmény népirtást!

Az LMP társelnöke szerint itt az ideje, hogy az Országgyűlés határozatban ismerje el, hogy 1915-ben népirtás folyt az örmények ellen. Schiffer András szerint ennek el nem ismerése gyengeségről árulkodó történelemhamisítás, a megbocsátás fő akadálya.
Az LMP szerint ideje, hogy Magyarország hivatalosan is elismerje, népirtást követtek el az Ottomán Birodalomban élő örmények ellen 1915-ben. Schiffer András, az ellenzéki párt társelnök-frakcióvezetője pénteki közleményében azt írta: a tragikus eseményekben egy-másfélmillió keresztény vallású örmény veszítette életét, a 20. század első, „iparosított módszertanú genocídiuma” számtalan hasonlóságot mutatott a későbbi holokauszttal. Az LMP egy ezt kimondó határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé – közölte.
Hangsúlyozta, hogy az LMP egyetért az Európai Parlament határozataival és több mint húsz ország, valamint Ferenc pápa állásfoglalásával: száz év után nem lehet tovább tagadni a nyilvánvalót, „az örmények szisztematikus kiirtására tett kísérletet” az Ottomán Birodalomban 1915-ben. Ennek el nem ismerése gyengeségről árulkodó történelemhamisítás, a megbocsátás fő akadálya – tette hozzá Schiffer András.
Forrás: mandiner.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .