Egyéb, Hírek

Szakszervezeteket tiltana be a kormány

Amennyiben életbe lép az új szolgálati törvény, meg fognak szűnni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakszervezetei. Powell Pál, az egyik érintett szervezet elnöke szerint a módosításról nem értesítették őket előzetesen, így a lépés számukra is csak a jogszabálytervezetből derült ki – tudta meg a hvg.hu.
A lépéssel ötezer dolgozó maradhat érdekvédelem nélkül. Mikor Powellék rákérdeztek arra, miért szükséges a tiltás, azt felelték nekik, más országokban sincsenek a polgári titkosszolgálatoknak érdekvédelmi szervezetei. Ám ez nincs így:

“Ausztriában, Németországban és Franciaországban van, Angliában valóban nincs, de ott sem tiltják, hogy legyen”

– tette hozzá.
Powell hiába beszélt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, érdemi választ nem kapott. Így elmondása szerint már csak “megmosolyogta” Orbán Viktor válaszlevelét, melyben azt írta, forduljon Pintérhez bizalommal.
Az érdekvédő szerint minden létező jogi lépéssel küzdeni fognak az intézkedés ellen, ha kell, akár külföldi jogi fórumokon is, mert harminc éve nem volt példa arra, hogy egy működő szakszervezetet betiltsanak Európában.

“Ez ellen a fogalmazás ellen persze tiltakoznak, mondván, nem tiltják, hanem nem támogatják, hogy a munkavállalóknak érdekvédelme legyen”

– mondta Powell.
A Belügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire cikkük megjelenéséig nem válaszolt.

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..