Párt hírek, PM

A Fidesz megint megakadályozta, hogy végre tisztán lássunk ügynökügyben!

Sötétben bújkáló, rémhírterjesztő... Forrás: Google
Sötétben bújkáló, rémhírterjesztő… Forrás: Google

Az Igazságügyi bizottság leszavazta a Párbeszéd Magyarországért, az ügynökakták átláthatóságára vonatkozó indítványát. Ezzel  Fidesz újra bebizonyította, hogy csak szavaiban antikommunista, valójában retteg a múlt feltárásától.
Szabó Tímea annak érdekében nyújtott be törvényjavaslatot, hogy nyilvánosságra kerülhessenek a rendszerváltozás előtt készített, jelenleg mágnesszalagokon őrzött ügynöklisták. A PM javaslata szerint az Egységes Gépi Prioráló Rendszer „H”-jelű, a hálózati személyek teljes adatbázisát tartalmazó mágnesszalag tartalmának nyilvánossá tétele véget vetne a közszereplők zsarolhatóságának, és az ügynökaktákkal történő visszaéléseknek. A PM javaslata egyszer és mindenkorra tisztába tenné a magyar közéletet huszonöt éve mérgező ügynökkérdést.
A „H”-jelű mágnesszalagok tartalmát korábban a Kenedi János vezette bizottság vizsgálta. A szalag tartalmát kinyomtatták és hitelesítették, azok nyilvánosságra hozatalát azonban a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése megakadályozta.
Az Igazságügyi bizottság fideszes többsége leszavazta a PM javaslatát, ismét megakadályozva, hogy a magyarok megismerhessék a múltjukat.
Orbán Viktor miniszterelnök továbbra sem tisztázta magát megnyugtatóan az őt ért ügynökvádakkal kapcsolatban, így továbbra sem lehetünk biztosak abban, hogy emiatt nem zsarolható-e.
Budapest, 2015. április 9.
Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,
a PM társelnöke

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..