brókerbotrány vasárnapi zárva tartás paksi atomerőmű devizahitel jegybank áfacsalás reklámadó nyugdíj Orbán Viktor vejének testvére kilépett a NAV-tól

Tiborcz Péter tavaly nyáron egycsapásra főosztályvezető lett az adóhivatalnál, a hvg.hu információi szerint március elején távozott.
Már nem Tiborcz Péter Sándor a NAV informatikai fejlesztési főosztályának vezetője – derül ki a szervezet vezetőinek elérhetőségét tartalmazó excel-tábla frissített változatából. A táblázatot március 20-án módosították, de a hvg.hu információi szerint Tiborcz Péter már március elején elhagyta az adóhivatalt. (Az adóhatóságot megkerestük a távozás okáról és pontos idejéről, amint válaszolnak, cikkünket kiegészítjük.)
Tiborcz Péter annak a Tiborcz Istvánnak a bátyja, aki Orbán Viktor kormányfő veje.
Tiborcz Péter 2014 nyarán került a NAV-hoz, nyomban főosztályvezetővé tették. Tiborcz Péter benne volt egy olyan cégben, amelyik a NAV informatikai elnökhelyettesének korábbi érdekeltségébe tartozott. Mint az Átlátszó.hu kiderítette, Tiborcz Péter 2012 júniusáig igazgatósági tag volt a Professzionál Zrt.-ben, a cég pedig Vágujhelyi Ferenc korábbi érdekeltsége az Átlátszó szerint.
Tiborcz Péter jogász, 2008-ban fejezte be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet. Dolgozott a Fejér Megyei Közgyűlésben 2006–2010 között (környezeti és energiaügyekért felelős alelnök), és a Bicskei Önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának az elnöke is volt. A 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban energetikai tanácsadói pozíciót kapott. A versenyszférában, írta az Átlátszó, Tiborcz 2006–2009-ig jogi munkatársként is dolgozott, előbb a Dr. Elek László ügyvédi irodánál, majd pedig a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél.
Forrás: hvg.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .