Orbánt nem nagyon ismerik Európában

Orbán Viktor 1989
Orbán Viktor 1989

A Fidesz-közeli politikai elemző szerint a magyar miniszterelnök benne van a Top 3-ban. Százezreket kap az MTVA-tól azért, hogy erről blogoljon.
z állami média blogfelületén megjelent írásában Lánczi Tamás kormányközeli politikai elemző szerdán arról írt, hogy mindössze három kormányfő van, akinek a neve Európa-szerte ismert: Angela Merkel, David Cameron és Orbán Viktor. Rajtuk kívül alig azonosítható, színtelen-szagtalan, pehelysúlyú figurák ülnek Európa országainak élén – írta a századvéges elemző.
Lánczi ugyan nem támasztotta alá adatokkal a vélekedését, de a Mandiner szerzői utánanéztek, hogy megáll-e ez az állítás. Merthogy nemrég nemzetközi felmérés készült az európai politikusok ismertségéről – az Ipsos 2014 májusában, az EP-választásra időzítve publikálta felmérését.
Ennek eredménye, hogy az EU két legismertebb politikusa Angela Merkel és David Cameron – előbbit a választók 86, utóbbit 76 százaléka ismeri. Ezután nem Orbán Viktor következik, hanem Francois Hollande francia elnök, aztán Matteo Renzi olasz miniszterelnök. Még mindig nem Orbán jön – Mariano Rajoy spanyol és Mark Rutte holland miniszterelnök is megelőzi. Na de most már tényleg Orbán jön? Nem, hiszen Fredrik Reinfeldt svéd és Elio di Rupo belga miniszterelnöknek is sikerült beférkőzni elé.
Orbánt a megkérdezett európai polgárok 33 százaléka ismeri, 8 százaléknak van róla pozitív véleménye, 13 százalék viszont elítélően nyilatkozott róla. A többieknek nincs véleményük. Némi vigasz a magyar miniszterelnöknek, hogy ír, horvát, cseh és lengyel kollégáját sikerült lehagynia ismertségben.
Lánczi egyébként 380 ezer forint közpénzt kap az MTVA-tól azért, hogy blogot vezessen.
Forrás: hir24.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .