Tömegével intettek be az iskolák a Kliknek

263 iskola jelezte, hogy nem kérnek abból, hogy diákjaikat politikai színezetű rendezvényre buszoztassák.

Az iskoláknak szétküldött levélben toborzott diákokat a március 15-i állami ünnepségre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala. A meghívó szerint iskolánként tíz diákot és kísérőt várnának a rendezvényre, melyen Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet.
Összesen 263 iskola jelezte, hogy nem kérnek ebből – írta a Népszabadság. A legnagyobb visszhangot a váci Madách gimnázium tantestületének válaszlevele keltette, ők közölték, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy a diákok számára bárki kötelezővé tegye a politikai színezetű rendezvényen való részvételt, törvénytelennek tartják, hogy a diákok adatait továbbítsák a szervezőknek és nem is szervezik meg tanulóik részvételét. A gimnázium tanulói az iskola által szervezett rendezvényen emlékeznek meg az 1848-as forradalomról, és sok diák a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényen is részt vesz – jelezték.
A Népszabadság megkereste a Kliket is, amely arról tájékoztatott, hogy 307 iskolának küldtek meghívót, ezek közül 44 iskola jelezte, hogy diákjaik részt vennének a rendezvényeken. A Klik szerint a megkeresés nem toborzás, hanem felajánlás volt.
A váci esettel kapcsolatban ugyancsak nagy felháborodást keltett egy fiktív szervezet, a pécsi „Jövő Generációja Egyesület” levele, melyben azt írták, kezdeményezik, hogy a nemet mondó gimnázium oktatóit és diákjait hívják be a Polgári Védelembe és minden erejükkel azon lesznek, hogy a diákok ne nyerjenek felvételt egy egyetemre vagy főiskolára sem. Ilyen egyesület a bírósági nyilvántartásban nem szerepel. A kamuegyesület és annak állítólagos vezetője vagy vezetői, akik Egres Béla és Lovász Fruzsina néven írták alá levelüket, a Hallgatói Hálózat tüntetéseinek idején bukkantak fel, amikor hasonlóan ostoba szankciókkal fenyegették a demonstrációk, fórumok résztvevőit. A szélhámosok a „Váci CÖF Klub” és a „Péleusz Oktatási Központ” képviselőinek is rendszeresen kiadják magukat és közleményeikben fenyegetik a kormány oktatáspolitikájának kritikusait.
Forrás: hir24.hu
1330cookie-checkTömegével intettek be az iskolák a Kliknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .