Tapolcai választás – Volner: több százezer aláírásra számít a Jobbik

Erősödő Jobbik
Erősödő Jobbik

A Jobbik több százezer ember véleményére számít országos aláírásgyűjtésén, amelyen a férfiak 40 éves nyugdíjba vonulásának lehetőségéért, az ingyenes internetért, Magyarország háborús semlegességéért és a bevándorlás visszaszorításáért gyűjtenek támogató aláírásokat – mondta az ellenzéki párt tematikus kampányaiért felelős alelnöke pénteken Ajkán újságíróknak.
Volner János közölte, több mint tízezer aktivistájuk dolgozik majd országszerte azért, hogy az emberek kifejezhessék véleményüket; ezzel a Jobbik nyomás alá helyezné a kormányzatot.
„Szeretnénk, ha a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak sem kellene halálra dolgozniuk magukat, hanem megadnánk nekik a nyugdíjba vonulás lehetőségét” – mondta. Kifejtette, a Jobbik szerint alapvető fontosságú Magyarországon a digitális infrastruktúra megteremtése egy alapszintű, térítésmentes internetszolgáltatással, mert mára „olyan része lett az életünknek az internet, mint az elektromos áram és a víz”.
Volner János leszögezte: a Jobbik fontosnak tartja, hogy Magyarország semlegességet tanúsítson a háborús helyzetekben, elsősorban az Oroszország és Ukrajna közti katonai konfliktusban. A negyedik kérdésükről megjegyezte, a bevándorlás kérdésében pártjuk útját állná annak a menekültáradatnak, „amely több főt hoz egy évben Magyarországra, mint amennyi magyar gyermek születik”.
A Jobbik tapolcai országgyűlési képviselőjelöltje, Rig Lajos kijelentette, kampányának legjelentősebb eleme az egészségügy átszervezése elleni tiltakozás. Mint mondta, pártjuk szerint azért elfogadhatatlan ez, mert a tapolcai kórház aktív ágyainak megszűnésével az ottani térség betegei is az ajkai kórházat terhelik.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szerdai közleményére reagálva – melyben a mentőszolgálat megtévesztőnek nevezte, hogy a jobbikos jelölt a mentőkéhez kísértetiesen hasonlító egyenruhában szerepel választási plakátjain – Rig Lajos azt mondta, az egy piros dzseki, nincs rajta a mentőszolgálat emblémája. „Mentős voltam és jelenleg is az vagyok, az OMSZ állományában vagyok. Főállású alpolgármesterként térítésmentesen dolgozhatok csak az OMSZ kötelékén belül. Erre megtettem a lépéseket és visszajelzést is kaptam, hogy sajnos kampányidőszakban nem tudok részt venni az OMSZ munkájában, de ha a kampánynak vége van, társadalmi munkában továbbra is részt fogok venni” a munkában – fogalmazott a képviselőjelölt.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.
MTI
Tetszett? Látogassa meg a választásokkal kapcsolatos Facebook oldalunkat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .