De miért?

magam


Arold Péter
Vegyék fejem, de nekem ez a véleményem. Nekem nincs bajom az erdélyiekkel, bár szerintem, ha harc menne egy munkáért én és ő köztük, simán eltipornának, de ez nem is baj.
Ráadásul akik egy percet nem töltöttek a magyar hon területén, milyen jogon kapnak szavazati jogot azzal kapcsolatban, hogy itt ki legyen a góré? Továbbá még azt nem értem, hogy miért nem akarják itt megérteni, hogy akár magyar, akár nem, román állampolgár – hagyjuk már a kettős állampolgár dumát – és 89-90-ben akik valóban ide menekültek fél év után tovább léptek.
Ezt tudom, mert tapasztaltam, láttam. Azok most kint dolgoznak – egy ismerősöm is – pl. Belgiumban. Úgy kezdte, mint bérmunkás és most a farm vezetőjének a felesége és kitúrta az összes lengyel és magyar idénymelóst, behozva a romániai magyarokat a helyükre. Persze ez sem baj. Nyilván, hogy a sajátjait hozza helyzetbe.
Romániából több állampolgár ment ki nyugatra dolgozni, mint itthoni. Erdélyi egy sem jött ide. (Persze nyilván néhány, de nem számottevő) De persze ez sem baj. No meg az sem, hogy amíg nem voltak EU – tagok, de magyar állampolgárok – nem véletlenül vállalták be – más jogok jártak nekik nyugaton, mint ha simán román állampolgárok lettek volna.
Úgy hogy gyermekeim. Nagy többségük nem a magyar nemzeti identitás alapján magyarodnak. Nem. A lehetőség és a pénz miatt. De tudjátok mit? Ez sem baj. Írom, hogy mi a baj. Az, hogy magasan szarnak a fejünkre. No ez már baj. És ne gyertek itt nekem a kivételekkel. A baj ott van, hogy mi adunk, ők pedig nem adnak vissza semmit. Mivel nagyapám bizonyítottan osztrák vérvonallal rendelkezik, jogot szeretnék formálni arra, hogy kettős állampolgár lehessek. Mit kellene tennem?
Legyünk már komolyak és kérdezzük meg. Mi a fenéért tolunk a felvidéknek 35 milliárdot traktorokra? Nincs rá pénzük? Szlovákia gazdaságilag lehagyott. Románia is. Persze miért adnának ők, ha a hülye magyar ad.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .