A NÉGYPÁRTI EGYEZTETÉSEK MEGSZŰNÉSÉNEK OKAIRÓL

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) 2017. február 4-i közgyűlésének határozata alapján felszólította a tavaly november-decemberben sikeresen együttműködő demokratikus ellenzéki pártokat (MSZP, DK, Párbeszéd), hogy február 15-ig jelezzék, hajlandóak-e visszaülni a tárgyalóasztalhoz, kívánják-e a demokratikus ellenzéki erők szövetségét a Fidesz-önkényuralom mielőbbi sikeres leváltása érdekében.

Felhívásunkra azonnal és írásban válaszolt a Demokratikus Koalíció. A párt elnöke megerősítette pártjának együttműködési készségét és érdekeltségét a demokratikus ellenzéki erők lehető legszélesebb körű együttműködésében.

2017. február 13-án hétfőn újabb levélben fordultunk az MSZP elnökéhez, emlékeztetve felhívásunkra és a válaszadás határidejére. Az MSZP-től sem a február 4-i felhívásunkra, sem a 13-i levelünkre válasz nem érkezett.

Az MSZP hallgatását és magatartását nem tudjuk másnak, mint elutasító válasznak tekinteni. A MoMa ezért kénytelen kijelenteni, hogy az MSZP-vel való további együttműködés – az MSZP hibájából – okafogyottá vált.

A sajtóhírekből kitetszik, hogy az MSZP megváltoztatta a demokratikus erők legszélesebb körű együttműködésére vonatkozó, korábban nyilvánosan is képviselt álláspontját. Minden hírből úgy tűnik, hogy az MSZP a továbbiakban csak a baloldali pártok részleges együttműködésében érdekelt.

Különösen visszatetsző, hogy álláspontja gyökeres megváltozásáról az MSZP nem képes és nem hajlandó sem korábbi tárgyalópartnereit, sem pedig a magyar közvéleményt nyilvánosan és egyértelműen tájékoztatni.

Az MSZP korábban a nyilvánosság előtt is azt az álláspontot képviselte, hogy a Fidesz önkényuralmától csak a baloldali ellenzék szövetségével és szavazataival nem lehet megszabadulni, ahhoz a teljes demokratikus ellenzéki közösség együttműködésére és választási szövetségére van szükség. Az MSZP 2017-ben ezt az álláspontját feladta.

Ez azt üzeni, hogy az MSZP nem érdekelt az önkényuralom leváltásában, az alkotmányos jogállam és a demokrácia újjáépítésében. Amennyiben így van, akkor az MSZP-t történelmi felelősség terheli az önkényuralom szolgálatában.

A Modern Magyarország Mozgalom Elnöksége

Budapest, 2017. február 16.

És akiknek van Facebook profiljuk

2 hozzászólás

  1. De most miért? Mit keres ez az ember még a politikában? Egy letűnt korszak letűnt embere. Otthon kellene ülnie az asszony mellett és enni a lecsókolbászt.

  2. Vagyis Lajos menjen haza. Gyurcsánnyal együtt. Az a gondolat, hogy Orbán egyetlen kihívója miniszter-elnök jelöltként Gyurcsány lehet, merő botorság. Sem Botka, sem olyan ember, aki már volt és nem tett semmit. Mert nem fog most sem. Itt a hibákat kell kijavítani, elzavarni a Fidesz nyaloncokat és bérenceket, valamint a párt körül sündörgő pénzlesőket is. A Fidesz erős embereit visszazavarni a kutyaóljaikba és elvenni a gátlástalanul össze harácsolt pénzüket, a pártjuk vezetését azokra bízni, akik még most is hasonlóan gondolkodnak, mint 90-ben. A Fideszt nem elzavarni kell, hanem helyes mederbe terelni. Elzavarni a Mészáros és Garancsi féléket kell. És soha többet vissza nem engedni. Én így gondolom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .