1,3 milliárd forint adósságot engedett el a kormány a roma önkormányzatnak

ÚgynORÖevezett „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat még ebben az évben. A roma szervezet mintegy kétmilliárdos adósságát így konszolidálja a kormány. Az erről szóló döntés már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent, a Kormány 1812/2016. (XII. 20.) , az egyes civil és egyéb szervezetek támogatása forrásszükségletének biztosításáról szóló határozata szerint az Országos Roma Önkormányzat egymilliárd háromszáz millió forint speciális támogatást kap. Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint a kormányfő felhívja az  emberi erőforrások miniszterét és a  nemzetgazdasági minisztert, hogy a 1,3 milliárd forint összegű költségvetési forrást egy összegben, még ebben az évben, december 30-ig biztosítsák, illetve fizessék ki.

A kormány döntéséről először a Hírtv számolt be szerda délelőtt. A RomNet már többször írt arról, és hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen Farkas Flórián áarról beszélt, hogy a kormány el fogja engedni a bűncselekmény-gyanús, és az adóhatóság által költségvetési csalás miatt vizsgált Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságát. Az Emmi ennek ellenére rendkívül méltányos megállapodást kötött az önkormányzattal, így az 1, 6 milliárd forintos adósságából havonta mindössze 5 millió forintot kell törleszteni, a fennmaradó több mint másfél milliárdot pedig jövő májusban kellene visszafizetnie egy összegben. De erre az ÖRÖ költségvetését és gazdálkodást tekintve semmi esélye nincs a szervezetnek.

 A Magyar Nemzet a napokban írt arról, hogy az ORÖ teljes adóssága meghaladja a 2 milliárd forintot, és több száz millió forint lejárt határidejű követeléstartozásnak kellene eleget tenniük.

 Az ORÖ ellen már megszámlálhatatlan bűncselekmény-gyanús ügy miatt indult nyomozás. Jelenős értékre elkövetett költségvetési csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal, az ügyészség és a rendőrség is több nyomozást folytat.

A RomNet úgy tudja, az ORÖ képviselői már kedden értesültek Farkas Flóriántól a kormány döntéséről, ezért a mai napra összehívott közgyűlést már ünnepi hangulatban, felhőtlen örömben és biztos többséggel tarthatja meg Balogh János. Több képviselőtől úgy értesültünk, hogy az ORÖ elnökéhez és Farkas Flóriánhoz lojális képviselők már kedden felutaztak Budapestre, és egy fővárosi szállodában éjszakáztak, ahol jelentős mennyiségben fogyott a sör és a Whisky.

Aranyvasárnap még Balogh János elleni fegyelmi eljárást és megbízatásának felfüggesztését szerették volna elérni, de a képviselők szerint a beígért támogatások miatt a rendkívüli közgyűlés határozatképtelenség miatt elmaradt. – írja a Romnet.hu


Erre írom én

Magyarország elérkezett arra a pontra, hogy jól meggondolja: nem lenne érdemesebb inkább lopni, mint dolgozni? Mikor már kormányzati szinten olyan szintekre jutott a lenyúlás, hogy már az Országos Roma Önkormányzat tartozását is a kormány finanszírozza annak ellenére, hogy az ügyészség is nyomoz az ügyben, hát nem tudom.

Vagyis tudom, csak nem értem. Nekem erről csak ez jut eszembe.

Hirdetés

kep

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .