Gyurcsányék végleg otthagyják a parlamentet

Végleg kivonulnak a parlamentből a DK képviselői – döntött a párt vezetősége hétvégén az Index információi szerint. Csak a kétharmados szavazásokon vesznek részt a képviselők, mert matematikailag szükség van rájuk, ha az ellenzék le akarja szavazni a Fidesz törvényjavaslatait. A Népszabadság felfüggesztése lehet a döntés kiváltó oka.

A DK elnöksége a Népszabadság felfüggesztése után összeült, és úgy döntött: mostantól nem vesznek részt a parlament munkájában: „nem vesznek részt az üléseken és a bizottsági munkákban, nem hallgatják végig a napirend előtti hozzászólásokat, nem járnak be szavazni sem” – írja az Index. A lap szerint hivatalosan hétfőn jelentik be a bojkottot. A frakciót Gyurcsány Ferenc pártelnökön kívül Vadai Ágnes,Varjú László és Oláh Lajos alkotja.

Ezért pénzbüntetést szabhat ki rájuk a házelnök, de ez nem probléma. Elvileg egy év tétlenség után is megszűnik a mandátum, ezért majd évente egyszer fognak valamiről szavazni a DK-s képviselők. A kétharmados szavazásokon biztos részt vesznek majd, hiszen matematikailag szükség van rájuk, ha az ellenzék meg akar akadályozni egy-egy fideszes törvényjavaslatot.

mandiner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .