Vona tényleg kirakta a keményvonalasokat a Jobbik elnökségéből

novak_elodHárom alelnök nem lesz többé alelnök. Olyan prominens arcok kaptak sallert, mint Novák Előd.
Három jelenlegi alelnök – Novák Előd, Apáti István és Szávay István – nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő tisztújítást követően – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
A jobbikos politikus kijelentette, hogy pártszakadás nincs és fel sem merült, a leköszönő alelnökök munkájára a továbbiakban is számítanak. A szóvivő a lépést azzal magyarázta, hogy megváltoztak a feladatok, a most záruló elnökségi ciklus feladata a párt támogatottságának stabilizálása volt, míg ezt követően a kormányzati munkára szeretnének készülni. Hozzátette, hogy Vona Gábor pártelnök polgármestereket is szeretne maga mellé az elnökségbe.
Mirkóczki Ádám egyúttal visszautasította, hogy egy radikális – mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Érdemi, konstruktív viták mindig vannak, de a program szerinte nem változott.
Korábban viszont arról írtunk, hogy a Jobbikból direkt háttérbe szoríthatják a keményvonalas politikusokat, mivel a párt egy ideje szeretne néppártosodni.
Novák Előd a Facebookon reagált, és nem nagyon érti a dolgot, mert Vona korábban még nem ezt mondta.
Forrás: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .