Nem bűnös.
Nem bűnös.

A Fidesz 2006 óta épített hazug politikájának egyik tartóoszlopa dőlt ma le
Ma született ítélet a Fidesz által 2006 óta gerjesztett rendőrperben. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa első fokú ítéletében a tizennégy vádlott közül tizenkettőt felmentett, Gergényi Pétert és Mittó Gábort pedig csupán megrovásban részesítette.
Már a büntetőtárgyalás kezdetére is megsemmisült az a Fidesz által felépített teória, miszerint az utcai zavargásokat az akkori kormány vezetői szervezték, illetve provokálták ki, illetve hogy a rendőri túlkapások valódi oka a kormány, illetve a kormányfő közvetlen megrendelése volt. A nyomozati szakaszban e hamis híreszteléseknek és vádaknak semmilyen nyomát nem találták a hatóságok, így elmaradt a Fidesz által annyira remélt bűnvádi eljárás az akkori kormány vezetőivel szemben. A mai ítélet világossá tette, hogy a rendőri vezetők bűnössége nem állapítható meg.

A személyes meggyőződésem is az, hogy a rendőri vezetők nem bűnösek. Lehetséges, hogy voltak olyanok, akik hibáztak, ezt szakmailag megítélni nem tudom, de rendőrszakmai hibát büntetőjogi tényállással összekeverni súlyos tévedés. Az ítélet a tekintetben viszont megnyugtató, hogy talán végleg megcáfolta a jobboldalon oly népszerű összeesküvés elméleteket és reményt ad arra, hogy a magyar bíróság egy része képes önmagát megóvni bármilyen durva politikai megrendelések teljesítésétől.
Végeredményben a Fidesz 2006 óta épített hazug politikájának egyik tartóoszlopa dőlt le a mai napon.
Gyurcsány Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .