Jelszó: maximális jóindulat

Forrás Google
Forrás Google

A Bundeswehrt akkor vetik be, ha szükséghelyzet alakul ki a menekültek beáramlása körül. Jelszavuk: „maximális jóindulat” – mondta a védelmi miniszter.
Németország mintegy 4000 katonát helyezett készültségbe a hét végére, hogy mozgósítani lehessen őket migrációs szükséghelyzet esetén – közölte a védelmi minisztert idézve a Der Spiegel című hetilap pénteken.
„A hét végén négyezer katona áll készen arra, hogy mozgósítsák… az ország számíthat a Bundeswehr támogatására” – mondta Ursula von der Leyen a magazinnak, és jelezte, hogy szükség esetén még növelhetik is a bevethető katonák számát. A jelszavuk: „maximális jóindulat”.
A német hadsereg eddig 14 500 migránsnak nyújtott szállást és ellátást a laktanyáiban és más németországi létesítményekben. Katonák segítenek a migránsok szállításában is.
München főpályaudvarára szeptember eleje óta több migráns érkezett, mint tavaly összesen. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter szerint a hét végén további 40 ezer várható.
A Der Spiegel interjúja szombaton jelenik meg, de már pénteken közöltek belőle kivonatot.
Forrás: hvg.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .