Brókerbotrány – MSZP: a kormány a károsultak kifárasztására játszik

Szakács László MSZP
Szakács László MSZP

Az MSZP szerint időhúzásra, a Quaestor-károsultak kifárasztására játszik a kormány azzal, hogy csak kevesen tudták eddig teljes mértékében érvényesíteni a pénzkövetelésüket.
Szakács László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a károsultakkal beszélve alig lehet találni olyat, akit a kormányzati ígéreteknek megfelelően hatmillió forintig kártalanítottak volna. A kormány azt szeretné elérni – folytatta – , a károsultak kedve elmenjen attól, hogy a jogos igényüket érvényesítsék, vagyis érjék be annyival, amit most ki tud fizetni a kormány.
Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, a pénzügyi felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) felelőssége megkerülhetetlen. Az MNB-nek forrása is lenne, de akarata nincs a kártalanításra – tette hozzá, megjegyezve: a jegybank nemcsak Tiziano-festményeket vásárolhatna 4,5 milliárd forintért.
Arra a felvetésre, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja az alkotmánybírósági eljárás miatt nem tudott hitelhez jutni, Szakács László közölte, az eljárásnak nincs halasztó hatálya, és a tárca jobban bízhatna abban, hogy a saját maga által beterjesztett törvény kiállja az alkotmányosság próbáját.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .