NAV – LMP: Vida Ildikónak másfél évvel ezelőtt kellett volna távoznia

Vida Ildikó májusban adta be a felmondását
Vida Ildikó májusban adta be a felmondását

Az LMP szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének már akkor távoznia kellett volna, amikor az évi százmilliárd forintos kárt okozó áfacsalási ügyben csak egy kétnapos „kamuvizsgálatot” volt hajlandó lefolytatni.
Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke és Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő hétfőn, Vida Ildikó elnöki jogviszonyának megszűnésére reagálva közleményben emlékeztetett a 2013 novemberében kipattant ügyre, hozzátéve: „a kormány még további másfél évig falazott” a NAV elnökének, és csupán akkor kényszerítette lemondásra, amikor az oligarchaháború aktuális állása miatt ez állt érdekében.
Az LMP azt várja a NAV új vezetésétől, hogy haladéktalanul lásson hozzá a hálózatos áfa-csalások felderítéséhez és felszámolásához – közölték.
A párt emellett elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány hónapokon keresztül titokban tartotta: a NAV elnöke beadta a lemondását, mivel szerintük az adóhivatalt érintő bármilyen ködösítés súlyosan rombolhatja az adómorált.
A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, hogy hétfőn megszűnik Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének jogviszonya, az új elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes irányítja az adóhivatalt. A tárca közleménye szerint Vida Ildikó május 20-án benyújtotta lemondását a NAV elnöki tisztéről és ezzel együtt kormányzati szolgálati jogviszonyáról Orbán Viktor miniszterelnöknek. A törvény értelmében a kormánytisztviselők lemondási ideje két hónap.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .