4,6 millió eurót tévedett a Fidesz Altus-ügyben?

Altus Brüsszel
Altus Brüsszel

5 millió helyett csak 400 ezer eurót kapott az Altus Zrt. vezette konzorcium, ami 11 tag között oszlik meg – közölte Deutsch Tamás kérdésére a regionális politikáért felelős uniós biztos. Erről Molnár Csaba DK-s EP-képviselő tartott sajtótájékoztatót Brüsszelben.
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz, melyben arra volt kíváncsi, hogy ki és miért bízta meg a volt miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Zrt. vezette konzorciumot a tanulmányok elkészítésével. Deutsch szerette volna megtudni azt is, hogy mekkora összeget fizet ki az Európai Bizottság a konzorciumnak. Korábban a Fidesz ötmillió eurós, azaz 1,5 milliárd forintos megbízási díjról beszélt és arról, hogy ezzel az Európai Bizottság tiltott pártfinanszírozást valósít meg. A kormánypárt ugyanis azt feltételezi, hogy az Altus Zrt. a bevételeit a DK-nak utalja át. Deutsch azt is tudni szerette volna, hogy az EB vizsgálta-e az „Altus Zrt. pártpolitikai kötődését, valamint korábbi kétes ügyleteit”
Olvassa tovább a hvg.hu -n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .