OS – Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)

Budapest, 2015. május 25., hétfő (OS) – Öt évébe került a kormánynak, hogy meghallja amit az LMP mond

Javasoltuk azt is, hogy a munkanélküli szülőkkel is számoljanak a férőhelyek kialakításakor, legalább játszóbölcsis helyekkel, hiszen a munkakeresésnek, a munkába állásnak is előfeltétele a gyermekellátó intézmények hozzáférhetősége.
Az LMP szerint az igényekhez rugalmasan alkalmazkodni tudó gyermekellátási intézmények és tisztességesen megfizetett bölcsődei dolgozók nélkül beváltatlan ígéret marad a gyed extra is, és Magyarország továbbra uniós sereghajtó marad a kisgyerekes nők foglalkoztatásában. Reméljük, hogy a mai bejelentés után a kormánypártok is megszavazzák a 2016. évi költségvetéshez ismét benyújtott módosítónkat. A család-és ifjúságügyi államtitkár mai bejelentése szerint az EMMI javaslatot készít a három év alatti gyerekek napközbeni elhelyezésének alternatív lehetőségeiről. A bölcsődei férőhelyeket kiváltó új, a jelenleginél rugalmasabb alternatív gyermekmegőrzési formákhoz támogatást biztosítana az állam.
Szél Bernadett,
az LMP társelnöke
Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .