Jean-Claude Juncker piás?

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lediktátorozta Orbán Viktort, később azonban kiderült, hogy a bizottsági elnök ennél is durvább dologra ragadtatta magát, amikor megpofozta a magyar miniszterelnököt. A diplomáciai protokoll szabályait már sokszor áthágó Juncker ezúttal tényleg minden határon túlment. Az RT News felvételét megnézve az is gyanítható, hogy Juncker valószínűleg nem volt teljesen józan. A tegnapi döbbenetes akciósorozat után ismét téma a sajtóban a bizottsági elnök alkoholhoz fűződő viszonya – írja a Válasz.hu.
A politikus alkohol- és agresszióproblémáira már a bizottság élére való jelöléskor felhívta a figyelmet a külföldi sajtó. A Times tavaly júniusban írta meg Jean-Claude Junckerről hogy „hulla részeg”, közönséges és agresszív volt még miniszterelnök korában egy hivatalos találkozón, ahol a titkosszolgálatok vezetőjével került kínos helyzetbe.

A Spiegel tavaly februári számában is Juncker és az alkohol viszonyáról írtak elég részletesen. Idéztek egy interjút, ahol Juncker maga mondja el, hogy ugyan az ivás és a dohányzás eddig is tiltott volt Brüsszelben, de a korábbi elnök nem tartatta be a szabályokat. A politikus valóban erős dohányos, és ivó – írta a német lap.
Ezután az interjú után került előtérbe Juncker alkoholproblémája, melyre már két nappal később Luxemburgban úgy reagált: nincsenek alkohol problémáim. Ám a brüsszeli kollégák máshogy emlékeznek. Az Euró-csoport üléseken gyakran a résztvevők Juncker alkohol szagáról és kiszámíthatatlan viselkedéséről számoltak be. Szintén tavaly júniusban írt az alkoholgondokról a Telegraph, ők úgy fogalmaztak egy magasrangú diplomáciai forrásra hivatkozva, hogy: Juncker konyakot szokott reggelizni.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lediktátorozta Orbán Viktort
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lediktátorozta Orbán Viktort

Juncker egyébként nem csak a magyar kormányfővel szemben veszítette el józan ítélőképességét, ugyanis 2012 márciusában a spanyol pénzügyminiszter nyaka köré tette úgy a kezét, mintha fojtogatná – írta az Index. De volt arra is példa, hogy az osztrák kancellárt verte fejbe a jegyzeteivel.
Közben a Polgári Konzervatív Párt közleményben tiltakozott Juncker viselkedése miatt. Azt írták: “azzal, hogy Juncker bizottsági elnök lediktátorozza a magyar kormányfőt, az európai intézményrendszernek a szabadság intézményes védelmére való képtelenségét bizonyítja. Amit az intézményrendszer nem tud biztosítani Magyarországon, azt Juncker elnök sem fogja tudni biztosítani nyegle megjegyzésekkel, miközben megsérti a magyarok tetemes részét, olyanokat is, akik nem azonosulnak Orbán politikájával”.
Forrás: Válasz.hu/hvg.hu
Fotó: bild.de
Az írás forrása: pestisracok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .