Egyéb, Fidesz, Hírek, Politika hírek

Zavar a rendszerben

Csak mondom a magamét
Csak mondom a magamét

Az esztergomi Fidesz alapszervezet után, az ózdi is megadta magát. Repedezik a fal? Vagy inkább az alap? Egy normálisan működő szervezet – legyen az politikai, vagy bármilyen más szerveződés – alulról kell, hogy építkezzen. Dolgokat nem egyszerre 100 ezren találnak ki, hanem néhány ember összedugja a fejét és kiagyal valamit, melyet később, amennyiben a dolog tetszetős, akár milliós tömeget is magához vonzhat.
Eddig stimmel. De mi van akkor, amikor a láb nem tudja, merre menjen, mert a fej megzavarodott. Ez a tipikus részeg ember ismérve. Nem érzi magát piásnak, de szédül, mint a fene és a lába is másfelé akar menni, hiszen a láb nem tudja, hogy fent bajok vannak. Egy darabig küszködik, küszködik, aztán összegabalyodik. Elesik.
Mondják, ez azért van, mert nincs egyetértés magában az alapszervezeten belül sem. Ez is természetes, hiszen az egyik láb bal, a másik jobbos cipőt hord. De könyörgöm! Egy jól kitalált és megvalósított koncepció esetén, nem lehet zavar a gépezetben, hacsak az már el nem öregedett, sokat futott, elfáradt, kikopott és még folytathatnám.
Az én egyéni meglátásom az, hogy itt a korral van baj. A régi zene újrahangolása már ennek a bandának nehezen megy. A fiatalság elvándorlása. Fél millió fiatal munkáskéz hagyta itt az országot, akik nem szavaztak erre a kormányra, de a másikra sem. A kopott falakat, már nem tatarozza a fiatal munkáskéz, így hát erodálni kezd és a véneknek már nincs erejük újításra. De veszekedésre még jut idő. De ne feledjük. Az időn kívül, semmi nem tart örökké.
Arold Péter

Facebook hozzászólások

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.