Gyurcsány: az emberek Kádár alatt jobban éltek

Kádár alatt jobban éltek az emberek
Kádár alatt jobbaN éltek az emberek

Ha a demokrácia nem teremt jobb életet, nem lehet bizalmat teremteni iránta – mondta a volt miniszterelnök.
„A demokratikus oldalnak meg kell értenie, hogy ha a demokratikus rend nem teremt jobb, élhetőbb világot, mint a kádárizmus puha diktatúrája volt, akkor elfordulnak tőlünk a szélsőjobb felé” – mondta kedden Hajdúszoboszlón Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke azt mondta: tény, hogy a magyarok túlnyomó többsége Kádár alatt jobban élt, mint most. A magyarok átlagjövedelme 1956 és 1989 közt háromszorosára növekedett, az elmúlt 25 évben viszont nem változott, milliónyian élnek rosszabbul, mint régen.
Gyurcsány ismét a hallgatóság figyelmébe ajánlotta pártja terveit, melynek „Az elfeledett hatmillió ember programja” címet adták. Ennek legfontosabb célkitűzése, hogy a minimálbér legyen egyenlő a minimális megélhetési költséggel. A pártelnök cáfolta, hogy ingyen akarna vizet és villanyt adni az embereknek, viszont megismételte: mindenkinek állampolgári jogon hozzá kell jutnia az emberi élet fenntartásához nélkülözhetetlen víz- és árammennyiséghez.
Forrás: hir24.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .