Medián: Tovább esett a Fidesz-támogatók aránya

Kétéves mélypontra került a kormányoldalba vetett bizalom – derül ki a HVG e heti számában megjelent Medián-felmérésből.
Fidesz támogatóinak aránya februárról márciusra 3 százalékponttal, 27-ről 24 százalékra csökkent a teljes népesség körében; ez azt jelenti, hogy mostanra a kormánypárt az egy évvel ezelőtti 36 százalékos támogatottságának a harmadát elveszítette. A Fidesz február óta bekövetkezett népszerűségvesztéséből az ellenzéki pártok – a lassan növekedő DK kivételével – egyelőre nem tudtak számottevő tőkét kovácsolni. Ugyanakkor a pártpreferenciával nem rendelkezők aránya legutóbb éppen két éve, 2013 márciusában volt olyan magas, mint most (37 százalék).
A kormány munkájával való elégedettség is kétéves mélypontra került: az emberek mindössze 29 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány eddig jó teljesítményt nyújtott, szemben azzal a 68 százalékkal, akik rossznak minősítették az Orbán-kabinet munkáját. Még a Fidesz jelenlegi támogatói közül is csaknem minden hatodik (15 százalék) kritikusan szemléli a kormány tevékenységét.
A Fidesz jelenlegi táborának döntő többségét a kitartó hívek adják: a párt mostani támogatóinak 92 százaléka (emlékei szerint) a tavalyi választáson is a Fideszre szavazott. Ennek ellenpéldája a Jobbik: mostani szimpatizánsainak közel ötödrésze azt állítja, hogy tavaly tavasszal még a Fideszre szavazott, és azóta pártolt át a radikálisokhoz.
További részletek a csütörtöki HVG-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .